Gebruikt u OneDrive? Bestanden on-demand feature geeft toegang tot al uw cloud bestanden zonder ze allemaal te downloaden

 In Uncategorized

Bestanden on-demand geeft toegang tot al uw OneDrive Cloud bestanden zonder ze allemaal naar uw computer te synchroniseren.

Dit kan heel handig zijn wanneer u de bestanden die u veel gebruikt snel wilt kunnen openen en de bestanden die u minder vaak gebruikt wel beschikbaar wilt hebben. Echter, u wilt niet dat deze allemaal op uw computer komen te staan.

Voorbeelden:

 • Uw bedrijf gebruikt Office 365 voor het opslaan van alle bedrijfsdocumenten echter u gebruikt hier maar een deel van en het openen duurt vaak lang;
 • U heeft een grote foto verzameling in OneDrive opgeslagen en wilt deze niet in zijn geheel op uw laptop opgeslagen hebben maar wel beschikbaar hebben. Uw overige bestanden (documenten/presentaties) wilt u snel op uw laptop kunnen openen.

Om Bestanden on-demand te kunnen gebruiken moet u minimaal Win 10 versie 1709 hebben.

Het kan aangezet worden door in OneDrive naar instellingen te gaan.

Klik met de rechter muisknop op het OneDrive iccontje rechtsonder naast de tijd en daarna met links op instellingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar het tabblad instellingen en zet een vinkje bij Ruimte besparen door alleen de bestanden te downloaden die u gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestanden on demand staat nu aan.

Start de bestands verkenner en ga naar uw OneDrive map

Klik met rechts op een bestande of map.

 

 

 

 

 

U heeft nu 3 opties

 1. Online weergeven:
  Deze optie opent de internet browser om het bestand na inloggen in de browser te tonen. Het bestand blijft hierbij online en wordt niet gedownload. Dit kan alleen als de laptop met internet verbonden is.
 2. Altijd behouden op dit apparaat:
  Deze optie zorgt ervoor dat er een kopie van het bestand/de map op de computer gedownload wordt. Het bestand/de map is ook zonder internetverbinding beschikbaar maar neemt wel altijd schijfruimte in beslag op de laptop.
 3. Ruimte vrijmaken:
  Deze optie zorgt ervoor dat het bestand/de map van de laptop verwijderd wordt en alleen nog in de cloud van Microsoft beschikbaar blijft. Het bestand wordt gedownload op het moment dat deze geopend wordt. Het bestand/de mappen nemen geen schijfruimte in op de laptop zolang ze niet vanaf de laptop geopend zijn. Echter de bestanden kunnen alleen worden geopend als er een internetverbinding is plus het openen duurt wat langer.

Heeft u vragen over dit onderwerp of in het algemeen? Stuur ons gerust een e-mail op: info@pcverzorgers.nl

Recent Posts