Maatregel ter voorbereiding op de AVG: uw laptop op slot als u wegloopt.

 In Uncategorized

 

Herkent u de volgende situatie:
U werkt met uw laptop op locatie bij een klant en elke keer als u wegloopt moet u eigenlijk de computer vergrendelen door af te melden.
In de praktijk komt het dan wel eens voor dat de laptop onbeheerd en onvergrendeld open staat terwijl u in een ander vertrek bent.

Zo ja, dan is het goed te weten dat er een oplossing verkrijgbaar is welke de computer automatisch vergrendelt als u een paar meter van de computer verwijderd bent.

Het werkt als volgt:
U draagt een stick ter grootte van een usb stick bij u. De zogenaamde Halbert stick. De computer zal zodra de stick te ver van de computer verwijderd is automatisch vergrendelen. Het is belangrijk dat u deze stick bij u draagt. Dat kan in uw broek of borstzak. Uw laptop monitort namelijk constant de afstand van de stick tot de computer. Zodra de stick te ver van de computer is zal de computer vergrendelen totdat de stick weer in de buurt van de computer komt.

De voordelen:
De Halbert stick kan uw computer zowel vergrendelen als ontgrendelen. Het vergrendelen gaat automatisch, zonder een handmatige handeling. De Halbert stick is klein waardoor u hem makkelijk bij u kunt dragen.

Zorg dat uw gegevens veilig zijn ter voorbereiding op de AVG wetgeving m.b.v. de Halbert stick.

ZieĀ https://gkchain.com/gatekeeper.html

 

Bel of mail ons indien u meer informatie wilt, wij staan u graag te woord.

Wij zijn bereikbaar via tel 0251-243244 of via het formulier

 

 

Recent Posts